ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 - 10:13:40μ.μ.
17
Ιανουαρίου

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σταμάτη Φίφη "Η Ποίηση του Μοναχικού και Αδιέξοδου Δρόμου"

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του λογοτέχνη Σταμάτη Φίφη με τίτλο "Η ποίηση του Μοναχικού και Αδιέξοδου Δρόμου" στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών , Γερανίου 41- Ομόνοια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου της Π.Ε.Λ κ. Αγγελικής Ψακή - Κωβαίου , όπου αφού συνεχάρη τον συγγραφέα  για το συνολικό του έργο , τόνισε πως η πένα του είναι γλαφυρή και η γραφή του λιτή, απέριττη αλλά συγχρόνως εντυπωσιακή.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Λ κ. Ηλίας Παπακωνσταντίνου ο οποίος εξήρε την δραστήρια προσωπικότητα του κ. Σταμάτη Φίφη λέγοντας πως πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της ένωσης.

 

ACACASTAM4 Copy

 

Ο κ. Μάνος Μελισσουργάκης , λογοτέχνης και μέλος του Δ.Σ της Π.Ε.Λ έδωσε το λόγο στον κ. Θωμά Τσαλαπάτη , επιστήθιου φίλου του συγγραφέα, ο οποίος ανέφερε ορισμένες ιδιαίτερες στιγμές της γνήσιας φιλίας , που τον δένει με τον συγγραφέα και χαρακτήρισε την ποίηση του βιβλίου αισθαντική, ερευνητική αλλά και στοχαστική.

 

Ο ποιητής κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και ταμίας της Π.Ε.Λ  στην ομιλία του είπε για την ποίηση του Σταμάτη : " Η ποίηση του είναι στραμμένη στην κοινωνία, σε μας, σε ένα παιχνίδι αντικατοπτρισμών , άλλοτε με τη ρεαλιστική παρεμβολή της προσωπικής βιωμένης πραγματικότητας και άλλοτε σκιαγραφική των σκέψεων και των συναισθημάτων του ιδίου η του συνομιλητού του".

 

Η κ. Χριστίνα Νικολάου, φιλόλογος απήγγειλε με τον δικό της μοναδικό τρόπο ποιήματα από το βιβλίο με τίτλο" Η ποίηση του Μοναχικού και Αδιέξοδου Δρόμου", αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας, διάβασε εμφανώς συγκινημένος, δικά του ποιήματα.

 

ACACASTAM2 Copy

 

Την παρουσίαση έκλεισε με την ομιλία της η κ. Τζίνα Τριανταφύλλου, Διδάκτωρ Ιατρικής του ΕΚΠΑ, όπου ανέφερε για το βιβλίο πως είναι το δέκατο κατά σειρά ποιητικό του έργο και όπως και στα προηγούμενα βιβλία του έτσι και σε αυτό καταθέτει την ψυχή του.

"Η ποίηση του Σταμάτη έχει υψηλά και σημαντικά νοήματα που μαγεύουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη".

 

 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΚΑΤΗ , 3ης Σεπτεμβρίου 91 - 10434 - ΑΘΗΝΑ.

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ - Μαρία Κλ. Χατζηνικολάου

 

 

Διαβάστηκε 31 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα