ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 - 6:25:38μ.μ.
29
Φεβρουαρίου

Παρουσίαση τριών συγγραμμάτων της δρος Ελένης Παπαμιχαήλ στο Σπίτι της Κύπρου

Κατηγορία Παρουσιάσεις

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα, η εκδήλωση παρουσίασης τριών συγγραμμάτων της δρος Ελένης Παπαμιχαήλ.

Πρόκειται για το βιβλίο της, στην ελληνική γλώσσα, με τίτλο «ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΙΟΛΟΓΙΚΌ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Μια ολιστική προσέγγιση της πλατωνικής γλωσσολογίας», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Gutenberg, και των δύο βιβλίων της στη γαλλική γλώσσα, με τίτλο «LE FONDEMENT MÉTAPHYSIQUE ET GNOSÉOLOGIQUE DE LA LANGUE / Une approche holistique de la linguistique platonicienne / ΠΛΑΤΩΝ: ΜΙΑ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ. Οι προηγούμενοι του τέλους διάλογοι» και «LE DÉPLOIEMENT DE L' ONTOLOGIE PLATONICIENNE. Les dialogues de la fin / ΤΟ ΞΕΔΙΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Οι διάλογοι του τέλους», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις L'Harmattan.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σταύρος Αυγουστίδης.


Για τα βιβλία θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών, Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής και Κοινωνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Παναγιώτης Χριστιάς και η συγγραφέας.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα προβληθεί σε ζωντανή ψηφιακή μετάδοση από την Υπηρεσία Ζωντανών Διαδικτυακών Μεταδόσεων ΔΙΑΥΛΟΣ του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) μέσω του συνδέσμου παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=15630

 

 

 

 

Η Ελένη Παπαμιχαήλ κατάγεται από την Κύπρο. Πραγματοποίησε πανεπιστημιακές σπουδές Φιλοσοφίας στη Γαλλία, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι (Sorbonne – Paris IV), όπου και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή και έλαβε τον διδακτορικό της τίτλο. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εργάστηκε στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Κύπρου (Κ.Ε.Ε.). Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά, καθώς και στην Επετηρίδα του Κ.Ε.Ε. Ειδικεύεται στη μελέτη της σκέψης του Πλάτωνα. Το πρώτο της βιβλίο, που αφορά στην τοπολογία του Πλάτωνα, με τίτλο Being and Place in Plato: An inseparable correlation, εκδόθηκε το 2018. Ακολούθησαν τα τρία συγγράμματά της για τη γλωσσολογία και την οντολογία του Πλάτωνα, τα οποία εκδόθηκαν στα τέλη του 2019 και του 2022. Πέραν των έργων με πλατωνική θεματολογία, έχει, επίσης, δημοσιεύσει μελέτες για τον Ηράκλειτο, τον Παρμενίδη, τον Ζήνωνα Κιτιέα, τον Descartes, τον Kierkegaard, τον Bergson, τον Bachelard και τον Merleau-Ponty, καθώς και για θέματα σχετικά με τον τομέα της Ιστορίας της Φιλοσοφίας.

Διαβάστηκε 52 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα