ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 - 7:29:40μ.μ.
19
Ιανουαρίου

Συνέντευξη του Μιχάλη Βαμιεδάκη στον George Gstrein

Κατηγορία Συνεντεύξεις

Η Κρήτη στην φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Βιέννης.

Όπως κάθε χρόνο αρχές Ιανουαρίου διοργανώνεται μία από τις πιο πετυχημένες εκθέσεις Τουρισμού στην Ευρώπη. Το Ελληνικό Περίπτερο πάντα ντυμένο στα χρώματα του μπλε και άσπρου κοσμεί την αίθουσα και η τοποθεσία του είναι τέτοια ώστε να νομίζεις ότι από εκεί ξεκινούν όλοι οι δρόμοι για τις άλλες χώρες. Η έκθεση διάρκεσε από τη  Πέμπτη 12 έως τη Κυριακή 15 /1/2017. 

 

Την πρώτη μέρα μόλις άνοιξαν οι πύλες οι επισκέπτες κυριολεκτικά όρμισαν στους διάφορους προορισμούς.


Σε πολύ λίγα λεπτά η όπως πάντα φιλόξενη Κρητική Γωνιά γέμισε από κόσμο. Άλλοι ζητούσαν να πάρουν πληροφορίες και άλλοι γνωρίζοντας καλά το νησί ήθελαν να ανακαλύψουν μια  άλλη ομορφιά του. Φυσικά υπήρχε άφθονη Ρακί και κεράσματα. Παρών και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης που όλοι μαζί έκαναν τα πάντα ώστε ο κόσμος να νοιώσει ήδη την Κρητική Φιλοξενία πριν καν επισκεφτεί το νησί.


Κατά την τετραήμερη διάρκεια της  συναντήσαμε τον Κο Βαμιεδάκη και τον παρακαλέσαμε να μας παραχωρήσει μια μίνι συνέντευξη.       

 


1)    Είστε ικανοποιημένος από τη φετινή Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης;

 

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, αφού η Κρήτη διαφαίνεται ότι αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Αυστριακών και για τη φετινή χρονιά, παρουσιάζοντας πρωτιά σε κρατήσεις. Κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης, το περίπτερο της Κρήτης είχε υψηλή επισκεψιμότητα ενώ πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες επαφές με δημοσιογράφους, tour – operators αλλά και αεροπορικές εταιρείες. Η Κρήτη αναδεικνύεται κορυφαία στις τουριστικές προτιμήσεις των Αυστριακών, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, τα ξενοδοχεία, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τη γαστρονομία του νησιού μας.

 

 

2)    Ο Αυστριακός τύπος και η τηλεόραση καλύψανε εκτενώς την Ελληνική παρουσία στην έκθεση και διαπιστώσανε ότι η Ελλάδα το 2017 θα είναι ο αριθμός 1 στις διακοπές των Αυστριακών. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε και εσείς;

 

Οι Αυστριακοί αποδεδειγμένα είναι πιστοί υποστηρικτές της Ελλάδας. Τα μηνύματα, είναι άκρως θετικά για το ερχόμενο καλοκαίρι. Η σταθερή αυξητική ροή των κρατήσεων επιβεβαιώνει πως η Ελλάδα θα αποτελέσει το βασικό «παίχτη» του καλοκαιριού στην Ανατολική Μεσόγειο.

 


3)    Το συνδέσανε με την ανησυχητική κατάσταση στην Τουρκία που είχε προτιμήσει το Αυστριακό κοινό μέχρι τελευταία. Η ΤV της Βιέννης έδειξε ουρές στα ελληνικά stands και ούτε ψυχή ανθρώπου στα τούρκικα. Αλλά δεν βλέπετε εκτός από τους πολιτικούς και λόγους ποιότητος για τη προτίμηση της Ελλάδας;

 

Πέρα από τους πολιτικούς λόγους που ενισχύουν την επιλογή των Αυστριακών, η αλήθεια είναι πως έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία από τις πιο ευλογημένες χώρες στον κόσμο, μια χώρα όμορφη, που διαθέτει ήλιο, θάλασσα, ιστορία, πολιτισμό και υπέροχους ανθρώπους. Η Ελλάδα -και φυσικά η Κρήτη- είναι ένας προικισμένος τόπος. Συνδυάζει τις διαχρονικές κλασικές αξίες του πολιτισμού, τις φυσικές ομορφιές που μπορούν να σαγηνεύσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, την ιστορία και την φιλοξενία και βέβαια είναι ένας ασφαλής, ποιοτικός τουριστικός προορισμός, που προσφέρεται για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

DSC 0025 Copy


4)    Φάνηκε ότι οι Αυστριακοί όταν έρχονται στο Ελληνικό περίπτερο ένα μεγάλο ποσοστό με κλειστά μάτια επισκέπτεται το stand της Κρήτης. Που οφείλετε αυτό; Και τι προτιμάνε φέτος οι Αυστριακοί εκτός από τις παραδοσιακές διακοπές σε παραλίες, βουνά (rafting etc.);

 

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης συναντήσαμε μεγάλο αριθμό Αυστριακών που ενδιαφέρονται για το νησί μας και τις ομορφιές του. Οι Αυστριακοί αγαπούν τον ήλιο και τη θάλασσα που περιλαμβάνονται στις  παραδοσιακές διακοπές στην Κρήτη. Στην Κρήτη όμως μπορεί να ανακαλύψει ο επισκέπτης πανέμορφα χωριά, πλούσια παράδοση και πολιτισμό, υπέροχη μουσική και χορούς, τη φημισμένη Κρητική διατροφή και τα ποιοτικά, γευστικά, κρητικά προϊόντα που παράγει ο ευλογημένος μας τόπος.

 


5)    Ως μέσο μεταφοράς στην Ελλάδα σίγουρα έχουν τη πρώτη θέση οι αεροπορικές συνδέσεις. Τι ρόλο θα παίξουν εφέτος τα κρουαζιερόπλοια σε όλο το νησί;


Οι αεροπορικές συνδέσεις είναι καθοριστικής σημασίας αλλά και φέτος κρουαζιερόπλοια θα υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα λιμάνια του νησιού. Ο ρόλος τους είναι σημαντικός καθώς συμβάλλουν αυξητικά στις αφίξεις, οι επιβάτες τους συμμετέχουν σε οργανωμένες εκδρομές, ψωνίζουν από την τοπική αγορά κλπ.

 

 

6)    Αν έπρεπε να πείσετε κάποιον επισκέπτη φτάνοντας στην Ελλάδα να διαλέξει την Κρήτη ως τελικό προορισμό τι θα ήταν το πρώτο που θα του λέγατε;


Να επισκεφτεί την Κρήτη, γιατί εκτός από τις απαράμιλλες ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις ποικίλες δραστηριότητες, θα ζήσει μια μοναδική εμπειρία: Θα γνωρίσει  από κοντά το ανθρώπινο πρόσωπο της αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας!

 


 
Σας ευχαριστούμε πολύ την συνέντευξη  και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

 

 

πηγή: www.hephaestuswien.com

Διαβάστηκε 323 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα