ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024 - 10:25:35μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
29
Ιανουαρίου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ

Κατηγορία Αρχαιολογία

Σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση, την ολοκλήρωση του χορηγικού φακέλου για το σπουδαίο μνημείο του Αρχαίου Σταδίου της Νικόπολης, προχώρησαν το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και το Σωματείο Διάζωμα.


Σύμφωνα με την δημοτική ραδιοφωνία, ο χορηγικός φάκελος για το Αρχαίο Στάδιο ολοκληρώνει αντίστοιχη διαδικασία που έγινε για τα θέατρα της Νικόπολης και της Κασσώπης, δίνοντας την δυνατότητα πλήρους αποτύπωσης της υφιστάμενης εικόνας των μνημείων αλλά και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν.


Το Στάδιο της Νικόπολης το οποίο φιλοξένησε τις αθλητικές δραστηριότητες των Ακτίων από τον Οκταβιανό Αύγουστο έπεσε θύμα συστηματικής λιθολόγησης ανά τους αιώνες αποτελώντας μια διαχρονική πλούσια σε οικοδομικό υλικό πηγή.


Οι απαιτούμενες μελέτες που περιγράφονται από τους ειδικούς και ανέρχονται στις 55 χιλιάδες ευρώ έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα αποσάθρωσης των κονιαμάτων των τοιχοποιιών, κατάρρευσης τμημάτων τοιχοδομής, διακοπής της συνοχής σε τμήματα των τοιχοποιιών του και έντονης εισροής ομβρίων εντός του μνημείου.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα