ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 11:54:44π.μ.
Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Στάθης Μαυρομάτης, Χρήστος Ωραιόπουλος, Νίνα Διακοβασίλη, Μάνια Βλαχογιάννη, Κώστας Νούσιας, Θανάσης Σκαρλάτος Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Στάθης Μαυρομάτης, Χρήστος Ωραιόπουλος, Νίνα Διακοβασίλη, Μάνια Βλαχογιάννη, Κώστας Νούσιας, Θανάσης Σκαρλάτος
09
Νοεμβρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής 2020

Κατηγορία Μουσική

Με μεγάλη επιτυχία και σε ιδιαίτερα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε ο 5ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός 2020 του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην Αίθουσα Συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου 2020, με υποδειγματική ακρίβεια στη διοργάνωση και σε πλήρη εναρμόνιση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό Covid-19.

 

Στον 5ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό 2020 του Ομίλου, έλαβαν μέρος 75 έφηβοι και ενήλικες σπουδαστές και απόφοιτοι Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Πανεπιστημίων από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες:

 

Πιάνο, Έγχορδα, Μονωδία, Παραδοσιακό Τραγούδι, Κιθάρες και Πνευστά.

 

Πρόεδρος του Διαγωνισμού ήταν ο διακεκριμένος συνθέτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου.

 

Μέλη των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού αποτέλεσαν εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες του χώρου της μουσικής, διεθνούς φήμης λυρικοί ερμηνευτές, κορυφαίοι σολίστες, εξάρχοντες μεγάλων ελληνικών ορχηστρών και έμπειροι μουσικοί παιδαγωγοί.

 

Ο 5ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο 2020 με τη συνδρομή της ΕΡΤ στους χώρους της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο Ραδιομέγαρο.

 

Η τότε διεξαγωγή του αναβλήθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα, για τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

 

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (12 – 15 ετών) το 1ο Βραβείο απέσπασε ο 14χρονος Λαρισαίος Έκτορας Καράτζιος–Παπαϊωάννου, ενώ το 2ο Βραβείο μοιράζονται ο 14χρονος Βασίλειος Καρατζάνος και η 13χρονη Ελένη Σγούρου.

 

Το 3ο Βραβείο πηγαίνει στη 12χρονη Κωνσταντίνα Σταύρου ενώ Έπαινο απέσπασε η Αμαλία Παπαδάκη.

 

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (15 – 18 ετών) το 1ο Βραβείο απέσπασε ο 15χρονος Κωνσταντίνος Λιανός, το 2ο Βραβείο η Ελισάβετ Ζερβάκη και το

3ο Βραβείο μοιράζονται ο Κωνσταντίνος Ζήσης και η Αθηνά Γιοφτσίδου από την Κομοτηνή.

 

Στην κατηγορία Πιάνο Ενηλίκων το 1ο Βραβείο απέσπασε με την υψηλότερη βαθμολογία που δόθηκε στο Μουσικό Διαγωνισμό ο 20χρονος Νικόλαος Παππάς από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, το 2ο Βραβείο ο Πύρρος - Γεώργιος Μαρματάκης και το 3ο Βραβείο μοιράστηκαν οι Κασσάνδρα Φουντουλάκη, Νικόλαος Φλόκας, Αγγελική Γιαννοπούλου και Ναταλία Καρατζάνου.

 

Κριτική Επιτροπή: Ντόρα Μπακοπούλου, Μάνια Βλαχογιάννη, Αντώνης Καρατζίκης, Δήμητρα Μαντζουράτου, Μιχάλης Παπαγεωργίου, Κριστίν Τοκατλιάν και ο Πρόεδρος του Διαγωνισμού, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

 

Στην κατηγορία Έγχορδα Εφήβων το 1ο Βραβείο έλαβε η 13χρονη Έρα Χάντζαρη (βιολοντσέλο) και με 2ο Βραβείο τιμήθηκαν η Αγγελική Γκανά (βιολί) από τη Λάρισα και ο Ηλίας Ναχμίας (βιολί) από τη Θεσσαλονίκη.

 

Το 3ο Βραβείο κέρδισε η Άρτεμις Σεφέρη (βιολί) ενώ Έπαινο απέσπασε ο Διονύσιος Πυλαρινός.

Στα Έγχορδα Ενηλίκων η Δροσιά Κακολύρη απέσπασε το 2ο Βραβείο.

Με τιμητικό έπαινο βραβεύτηκε ο Κωνσταντίνος Κοντολέων από τα Κύθηρα στο Παραδοσιακό Βιολί.

Κριτική Επιτροπή: Γιάννης Γεωργιάδης, Μιρέλα Ρούτση, Ζήσιμος Σουλκούκης, Στέλλα Τσάνη και ο διεθνούς φήμης Κύπριος μαέστρος Γιάννης Χατζηλοΐζου.

 

Στην κατηγορία Μονωδία το 1ο Βραβείο μοιράζονται η Αικατερίνη Μποτώνη – Κούρατς και η Βιβή Συκιώτη, το 2ο Βραβείο πηγαίνει στον Νικόλαο Κύρτσο και το 3ο Βραβείο στον Άγγελο Μουσίκα.

 

Η Μαρία – Αναστασία Φύσσα, Αθηνά Σμέρδη και Σοφία Γεωργαντά τιμήθηκαν από την κριτική επιτροπή με Έπαινο.

 

Κριτική Επιτροπή: Ανδρέας Κουλουμπής, Μάνια Βλαχογιάννη, Βασιλική Καραγιάννη, Αντώνης Κορωναίος, Σόνια Μιλένκοβιτς, Ζαφειρώ Χατζηφωτίου και ο Πρόεδρος του Διαγωνισμού, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

 

Στο Παραδοσιακό Τραγούδι το 1ο Βραβείο απέσπασε ο Μάριος – Στυλιανός Ηλιάκης και το 2ο Βραβείο έλαβε η Αθηνά Μαρούγκα.

Επιτροπή: Νάντια Καραγιάννη, Μάνια Βλαχογιάννη, Σόνια Μιλένκοβιτς, Ζαφειρώ Χατζηφωτίου.

 

Στην κατηγορία Κιθάρα Ενηλίκων το 1ο Βραβείο έλαβε ο 20χρονος Θεόδωρος Θεοδωρούδης (Θεσσαλονίκη), το 2ο Βραβείο απέσπασε ο Βασίλειος Πούλιος και το 3ο Βραβείο η Χριστίνα Παλατζόγλου (Θεσσαλονίκη).

Έπαινο έλαβε ο Νικόλαος Γερακάκης.

Κριτική Επιτροπή: Μαρία Αναγνωστοπούλου, Βασίλης Μαστοράκης, Έλενα Πάπαρη, Μιχάλης Σουρβίνος, Εύα Φάμπα.

 

Τέλος στην κατηγορία Πνευστά Εφήβων το 1ο Βραβείο μοιράζονται η Φανή Βαλταδώρου (φλάουτο) και ο Κωνσταντίνος – Παρασκευάς Βάλλιος (φαγκότο). Το 2ο Βραβείο πηγαίνει στον Μάριο Τζανετάκη (φλάουτο).

Έπαινο απέσπασαν ο Γεώργιος Γκίκας και ο Τιμόθεος Φρασίνα στην τρομπέτα.

Στα Πνευστά Ενηλίκων η Ραφαηλία – Ειρήνη Κοντού από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας έλαβε το 1ο Βραβείο.

Κριτική επιτροπή: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Στάθης Μαυρομάτης, Κώστας Νούσιας, Θανάσης Σκαρλάτος, Χρήστος Ωραιόπουλος.

 

Την επιμέλεια της οργάνωσης του Μουσικού Διαγωνισμού είχαν οι μουσικοί και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Μάνια Βλαχογιάννη και Κώστας Νούσιας.

ACAMOUSIKI2

 

Πληροφορίες:
Γραμματεία Ομίλου
Τηλέφωνο: 210 9514523
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 1048 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα